Mahmutbey’de kurulu olan Hey Tekstil, 2008’den beri işçilerin hiçbir hakkını vermeyerek, kölece sömürü koşullarında çalıştırıyordu. Son olarak 400’den fazla işçi 9 Şubat’ta işten atıldı ve kapı önünde direnişe geçti.
10 Şubat günü malların kaçırılmasından şüphelenen işçiler engel olmaya çalışırlarken güvenliklerin saldırısına uğradılar .
Direnişinin 8. gününde fabrika önünden Star TV binasına yürüyüş gerçekleştirdiler.
Roteks’te yetki alındı
İzmir Çiğli Organize’de kurulu Roteks’te sendikal örgütlülük çalışması kazanımlarla sürüyor.
Fabrika bünyesindeki Rok Tex’te çalışan işçiler sendikal örgütlük sürecinde çoğunluğu sağlayarak TEKSİF sendikasında örgütlendiler. Sendikanın Çalışma Bakanlığı’na yaptığı yetki başvurusu kabul edildi.
Batman Hey Tekstil işçilerinden eylem
Batman’da Hey Tekstilde işlerine son verilen işçiler basın açıklaması yaptılar.
24 Aralık 2011’de Gülistan Caddesi’nde yapılan ve yaklaşık 50 işçinin katıldığı basın açıklamasında işçiler ücretleri alamadıkları ve işten çıkarıldıklarını dile getirdiler.
Afyon Hera’da Öz İplik-İş oyunu
Afyonkarahisar organize sanayisinde kurulu bulunan Hera Tekstil fabrikasında yaklaşık 6 aydır devam eden sendikalaşma çalışmaları sona doğru gelmekteyken patron Öz İplik İşi davet etti ve TEKSİF üyesi işçileri işten çıkardı.
22 Aralık’ta TEKSİF fabrika önünde eylem yaparak baskıları kınadı.
Armine-Moda Stil’de direniş kazandı
Hazır giyim markası Armine’ye üretim yapan Moda Stil’de işten atılan Yavuz Güneş, 5 Aralık günü Topkapı İşçi Derneği öncülüğünde Sultançiftliği’ndeki firma önünde basın açıklaması yaparak verilmeyen hakları için direnişe başladığını duyurdu.
Fabrika önüne çadır kurularak başlatılan direniş süresince direniş çadırına pek çok kez patronların saldırısı gerçekleştirildi. Yine direnişin 5. gününde Gaziosmanpaşa’daki Armina mağazası önünde bir eylem yapıldı.
Yavuz Güneş’in talepleri direnişin 9. gününde Moda Stil patronu tarafından kabul edildi ve direniş çadırı kaldırıldı.
(Tekstil İşçileri Bülteni Şubat 2012)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder